Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Liderul comuniştilor din Transnistria se va înîlni cu Kim Jong-un

28 mar. 2017,, 14:15   Politică
2731 1

Oleg Horjan a plecat într-o vizită de o săptămînă în Coreea de Nord (RPDC).


Preşedintele Partidului Comuniştilor din Transnistria (PCT), Oleg Horjan, după cum rezultă din comunicatul de presă, a plecat în RPDC în componenţa unei numeroase delegaţii din cîteva ţări ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), informează NOI.md.

Oleg Horjan, fiind deputat în Sovietul Suprem al Transnistriei, face parte din componenţa delegaţiei numeroase, de rînd cu deputaţi în parlamentele Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului, lideri ai partidelor politice din aceste ţări, cunoscuţi jurnalişti şi prezentatori TV. În cadrul vizitei este prevăzută întîlnirea delegaţilor cu conducerea Partidului Muncii din Coreea de Nord, inclusiv cu liderul lui, Kim Jong-un.

Vizita va dura pînă la 3 aprilie. În cadrul deplasării oficiale delegaţii, inclusiv Oleg Horjan, vor lua cunoştinţă de realizările RPDC în domeniile ştiinţei, educaţiei, culturii şi de ritmul “edificării statului în condiţiile blocadei dure din partea ţărilor occidentale”.

Precizăm că Oleg Horjan a fost reales în postul de preşedinte al Partidului Comuniştilor din Transnistria în decembrie 2016. El se menţine în această funcţie din anul 2003. Horjan şi-a înaintat candidatura în alegerile şefului Transnistriei, care au avut loc pe 1 decembrie 2016, acumulînd ceva mai mult de 3% din sufragii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?