Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Profesorii protestează în fața Guvernului

28 mar. 2017,, 13:10   Societate
1727 0

Sindicaliștii din educație au ieșit din nou la protest. De data aceasta, profesorii pichetează clădirea Guvernului, informează NOI.md.

Reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei, pe lîngă majorarea salariului, cer și mărirea indemnizațiilor unice acordate tinerilor specialiști din ramură, la plasarea în cîmpul muncii – 50 de mii de lei pentru pedagogii cu studii medii speciale și 70 de mii de lei – pentru cei cu studii superioare. La fel, sindicaliștii își doresc ca să fie redusă norma didactică pentru tinerii specialiști, în primii trei ani de activitate, la 75% pentru un salariu de funcție.

Profesorii mai cer recalcularea anuală a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în cîmpul muncii, mărirea burselor de studii cu 20%, toate începînd cu 1 ianuarie 2017.

Acțiunile de protest au început încă săptămîna trecută, iar pedagogii susțin că în cazul în care nu vor fi auziți, la începutul lunii aprilie vor organiza un marș de protest de amploare în centrul Chișinăului.

Acum două săptămîni Guvernul a adoptat o decizie potrivit căreia, începînd cu 1 mai a anului curent, angajații instituțiilor de învățămînt preuniversitar, superior și postuniversitar vor beneficia de o majorare de salariu în valoare de 100 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?