Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Uniunea Teatrală și-a desemnat cîștigătorii

28 mar. 2017,, 12:00   Societate
1740 0

Pe 27 martie, întreaga comunitate teatrală a marcat Ziua Mondială a Teatrului.

Cu acest prilej, la Chișinău s-a desfășurat cea de-a XVI-a ediție a premiilor Uniunii Teatrale din Republica Moldova, informează NOI.md.

Astfel, au fost premiați cei mai buni actori, regizori și piese de teatru. Cel mai bun spectacol al anului a fost desemnată piesa „Casa mare” de Ion Druță, în regia lui Sandu Cozub de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Acest spectacol i-a adus lui Cozub premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin i-a revenit actriței de la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov” Svetlana Tuz. Iar artistul Artiom Mazur a primit premiul pentru cel mai bun rol masculin, jucîndu-l pe Valtolomei Sidorovici Kopeikin, din spectacolul „Дом на Петербургской стороне...”.

Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” a cîștigat premiul pentru cel mai bun spectacol de păpuși. Piesa care i-a adus acest trofeu este „Легенда о добром сердце” după Iaroslav Vodrajeka.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin a mers la actrița Teatrului Național „Mihai Eminescu” Doina Severin, iar cel mai bun rol secundar masculin a fost ridicat de actorul Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale” Viorel Cornescu.

Directorul general al Centrului de Cultură și Artă „Ginta Latină”, Tudor Țarină, a fost decernat cu un premiu special din partea juriului – „Eugeniu Ureche”.

Actrița Teatrului Național „Mihai Eminescu” Viorica Chirca s-a învrednicit de premiul de excelență.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?