X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova şi Canada vor extinde comerţul bilateral

28 mar. 2017,, 11:15   Economie
1786 0

Moldova şi Canada vor extinde cooperarea comercial-investiţională bilaterală.

Acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii vicepremierului, ministrului afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Andrei Galbur, cu ambasadorul Canadei în Moldova, Kevin Hamilton, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului MAEIE, în cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de opinii cu privire la modalităţile de avansare a dialogului bilateral în diverse domenii de interes comun, creşterea numărului proiectelor de asistență implementate de partenerii canadieni în Moldova, consolidarea cadrului juridic şi sporirea volumului schimburilor comercial-economice dintre ţările noastre.

După cum a subliniat Andrei Galbur, autorităţile Moldovei îşi doresc ca cetăţenii să simtă impactul pozitiv al reformelor efectuate, iar în contextul celei care vizează administraţia publică, accentul va fi pus pe calitatea serviciilor oferite. În context, diplomatul canadian a subliniat disponibilitatea ţării sale de a oferi susţinere şi expertiză în acest domeniu.

Un alt aspect al discuţiilor a fost necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de business în Moldova, cu scopul de a atrage investiţii străine noi, inclusiv canadiene. Interlocutorii au convenit să exploreze posibilităţi de extindere a activităţii companiilor canadiene prezente în România şi în Moldova.

Diplomaţii au salutat, de asemenea, accesul vinurilor moldoveneşti pe piaţa canadiană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?