X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Agenții economici vor plăti taxe pentru apele uzate

27 mar. 2017,, 18:30   Capitala
2554 0

Fiecare agent economic va trebui să plătească taxe conform gradului de poluare a apelor uzate.

Anunțul a fost făcut de Întreprinderea Municipală „Apă-Canal Chișinău”, citată de NOI.md.

Potrivit întreprinderii, contractele de preepurare încheiate cu agenții economici vor fi înlocuite cu acorduri adiționale.

Astfel, conform legislației în vigoare, fiecare agent economic, indiferent de genul de industrie pe care îl prestează, trebuie să dispună de o stație de preepurare. Stațiile de preepurare sînt necesare pentru a stabili calitatea apei uzate, astfel încît să nu depășească limitele maxime admisibile la intrarea în Stația de epurare din Chișinău.

Dacă aceste limite vor fi depășite, agenții economici vor fi nevoiți să achite un tarif diferențiat. Pînă în prezent aceștia activau în baza unui coeficient ce termina concentrațiile maxime admise. Unii agenți economici erau adesea favorizați, în contract indicîndu-se un coeficient foarte mic, deși conform serviciilor prestate gradul de poluare al apelor uzate era destul de ridicat.

Din această cauză, administrația întreprinderii va avea o abordare echitabilă față de toți agenții economici, astfel încît să nu fie nimeni favorizat, iar tariful diferențiat se va calcula în baza principiului „poluatorul plătește”.

„Apele uzate trebuie să corespundă prevederilor actelor normative în vigoare şi ale contractului de furnizare a serviciului, astfel încît prin natura, cantitatea ori calitatea lor să nu conducă la: degradarea construcţiilor şi instalaţiilor componente ale sistemelor centralizate publice de canalizare. Totodată, în cazul în care volumul substanţelor în suspensie, consumul biochimic de oxigen pentru 5 zile, precum şi alţi indicatori depăşesc normativele aprobate în modul stabilit de legislaţia în vigoare, vor fi aplicate tarife diferenţiate, calculate proporţional cu indicii normativelor indicate, conform condiţiilor contractuale sau prin alte acte legislative în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă emis de „Apă-Canal Chișinău”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?