X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rezultatele şi planurile campaniei de salubrizare a Chişinăului

27 mar. 2017,, 16:50   Capitala
1986 0

Luni, la şedinţa operativă a Primăriei Chişinău au fost prezentate rezultatele campaniei de salubrizare a oraşului, precum şi planurile de curăţare a străzilor şi parcurilor din capitală.

Directorul Asociaţiei "Spaţii Verzi", Eliferii Haruţa, a spus că timp de o săptămînă angajaţii municipali (1234 de persoane) şi numeroşi voluntari au evacuat 186 de maşini încărcate cu gunoi, în total fiind curăţate circa 110 hectare de gazon din Chişinău.

Şeful Direcţiei locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea, a spus că "pentru 31 martie sînt preconizate lucrări de amploare".

El le-a mulţumit angajaţilor întreprinderilor de stat "Apă Canal" şi "Termoelectrica" pentru participare la campanie, precum şi a menţionat participarea voluntarilor din instituţiile de învăţămînt, a angajaţilor companiilor private şi a cetăţenilor simpli.

Campania de salubrizare a fost desfăşurată şi în parcul Valea Trandafirilor. Potrivit pretorului sectorului Botanica, Tudor Călugăreanu, la acţiune au participat circa 300 de voluntari din liceele "Bogdan Petriceicu Hașdeu" şi "Mihai Viteazul". El a specificat că pentru sfîrşitul săptămînii curente sînt planificate lucrări de salubrizare la Grădina Botanică.

De asemenea, vor avea loc acţiuni de curăţare a albiei rîului Bîc, de la strada Ismail pînă la Grădina Botanică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?