X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldova ICT Summit 2017 se va desfăşura la Centrul de Excelenţă Tekwill

27 mar. 2017,, 17:00   Ştiinţă şi IT
3391 0

Moldova ICT Summit 2017 se va desfăşura pe 30 martie la Centrul de Excelenţă Tekwill.

Anunțul a fost făcut luni, într-o conferinţă de presă, de către viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Vitalie Tarlev.

El a subliniat că summitul se va desfăşura într-un format nou. În premieră, industria tehnologiilor informaţionale (IT) va avea un loc propriu, evenimentele nu se vor mai desfăşura la hoteluri şi în spaţii închiriate.

"Companiile mari au potenţial de dezvoltare, în timp ce tinerii antreprenori care se ocupă de startupuri au posibilităţi limitate. De aceea, componenta guvernamentală a summitului se va concentra pe dezvoltarea mediului de afaceri şi lansarea întreprinderilor în domeniul IT", a spus Tarlev.

Potrivit directorului executiv al Asociaţiei Naţionale TIC, Ana Chiriţa, în acest an, ICT Summit se va desfăşura timp de o zi, deoarece organizatorii vor să desfăşoare mai multe conferinţe specializate. Acestea vor avea loc separat, nu în aceeaşi sală.

Reprezentantul USAID pentru Moldova, Sergiu Botezatu, susţine că sectorul IT merită atenţia din partea Guvernului, deoarece ponderea lui în PIB constituie 7%. În acest domeniu activează 22 de mii de persoane, salariul mediu este de 0, ceea ce este cu mult mai mare decît media pe ţară (salariul mediu pe economie este de 5050 de lei - 5).

Moldova ICT Summit 2017 va pune accentul pe dezvoltarea competitivităţii sectorului TIC din Moldova, promovarea antreprenoriatului IT şi proliferarea inovaţiei. Evenimentul urmăreşte suprimarea barierelor şi încurajarea evoluţiilor pozitive, articulînd aspiraţii mai înalte şi aducînd împreună resurse şi actorii capabili să le realizeze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?