X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Navalnîi, condamnat la 15 zile de închisoare

27 mar. 2017,, 16:15   Externe
2303 2

Aleksei Navalnîi, principalul lider al Opoziţiei din Rusia, a fost acuzat că a opus rezistenţă poliţistului care l-a arestat, motiv pentru care tribunalul l-a condamnat la 15 zile de închisoare.

Pentru organizarea unei manifestaţii neautorizate Navalnîi a fost declarat, tot luni, nevinovat de tribunal şi condamnat la o amendă de 20.000 de ruble.

Opozantul Aleksei Navalnîi și sute dintre susținătorii săi au fost arestați duminică în timpul unor manifestații anticorupție de la Moscova și din alte orașe din Rusia, una din cele mai puternice mobilizări împotriva președintelui Vladimir Putin de la preluarea noului său mandat la Kremlin în 2012.

Navalnîi a lansat un apel la organizarea acestor proteste după ce la jumătatea lunii martie a publicat un raport în care îl acuza pe premierul rus Dmitri Medvedev că deține controlul asupra unui imperiu imobiliar, prin intermediul unui ONG.

Înregistrarea video publicată de opozantul rus pe YouTube, în care descrie tacticile la care ar fi recurs premierul rus, a fost vizionată de peste 11 milioane de ori, dar Medvedev nu a reacționat pînă în prezent.

De formație jurist, Aleksei Navalnîi denunță de câțiva ani, pe blogul său, corupția la nivel înalt din Rusia și și-a anunțat deja intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2018 din Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?