X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pe un șantier a fost descoperit un mormînt cu mumii de 500 de ani (FOTO)

28 mar. 2017,, 02:00   Externe
3065 0

O echipă de constructori, care schimbau țevile de canalizare în China, au dat peste un mormînt în care se aflau două mumii în sicrie de cristal.

Se presupune că vechimea mormîntului este de circa 500 de ani.

Descoperirea a fost făcută pe 19 martie, în județul Taikang, provincia Henan, transmite South China Morning Post.



Savanții presupun că mumiile sînt ale nepotului lui Zuo Gu, un celebru funcționar din dinastia Ming, care a condus China în anii 1368-1644, precum și ale soției acestuia.

Hainele defuncților s-au păstrat atît de bine, încît pînă acum este vizibil ozorul de aur. De asemenea, a fost găsită placa funerară și două sicrie de cristal în care stăteau mumiile.



Unii utilizatori de rețele din China și-au exprimat temerea că localnicii ar fi reușit să fure lucrurile de preț, în special săbiile și evantaiele care puteau să mai fie în sicrie. Însă, în opinia autorităților locale, cel mai probabil în morminte nu se aflau lucruri de preț, întrucît funcționarii din epoca Ming, de regulă, trăiau foarte modest.

Conform legilor chineze, înainte de efectuarea oricăror lucrări de construcție, este necesară permisiunea arheologilor. Însă echipa respectivă de muncitori schimba țevile fără să aibă vreun permis. De aceea, deocamdată, nu este clar care ar putea fi prejudiciul provocat de constructori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?