X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon: Vom desfășura un eveniment internațional

27 mar. 2017,, 15:45   Politică
3382 3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță într-o postare pe Facebook că, în perioada 3-4 aprilie, la Chișinău se va desfășura un eveniment internațional dedicat semnării Memorandumului de cooperare cu Uniunea Economică Euroasiatică (UEE), notează NOI.md.

La eveniment vor fi invitați reprezentanții Guvernului și ai corpului diplomatic.

„Reiterez, Moldova trebuie să aibă relații bune atît cu Estul, cît și cu Vestul”, a scris liderul de la Chișinău în postarea sa.

Totodată, el a anunțat că a avut o întrevedere cu Thomas Mayr Harting, director regional EEAS (Serviciul European de Acţiune Externă), care se află într-o vizită în Republica Moldova.

La întrevedere a participat și Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

„Am salutat prezența oficialului european în țara noastră și disponibilitatea de a ne vedea pentru a exprima abordările preşedintelui asupra principalelor subiecte de politică internă şi externă. Am discutat despre situația politică din Republica Moldova. Am exprimat poziția mea personală cu privire la eventuala modificare a Codului electoral cu privire la introducerea votului uninominal, menționînd că la nivel de președinție voi bloca această inițiativă în cazul în care aceasta va fi votată în Parlament”, a scris Dodon.

El a mai specificat că în cadrul discuțiilor nu au fost trecute cu vederea nici evoluțiile din procesul reglementării transnistrene.

„Am menționat că în acest context există o poziție unică între Președinție, Parlament și Guvern, abordarea fiind la pachet, avînd la bază protocolul de la Berlin”, a precizat președintele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?