Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Primăria Chișinău caută terenuri pentru o nouă gunoiște

27 mar. 2017,, 13:46   Capitala
2782 2

Primăria Municipiului Chișinău identifică terenuri pentru o nouă gunoiște, astfel că gunoiștea de la Bubuieci ar putea fi strămutată în altă parte, informează NOI.md.

Viceprimarul Nistor Grozavu a menționat că autoritățile capitalei se află în căutarea unor noi terenuri pentru a strămuta gunoiștea, astfel încît nimeni să nu aibă de suferit din cauza acesteia.

„Este o zonă cu trei terenuri, care au o suprafață destul de mare, dar trebuie de studiat încă. După schema care ni s-a arătat, ele ar fi departe de localități, dar trebuie să mai vedem. Terenurile se află în zona Anenii Noi, Căinari și sînt suprafețe private. O altă zonă este la vreo 25 km de capitală, dar acolo sîntcîteva case de locuit, iar în opinia mea acest teren este mai potrivit. Trebuie însă să discutăm cu locatarii. Vom încerca să le procurăm locuințe în Chișinău”, a specificat Nistor Grozavu.

Funcționarul a menționat că săptămîna aceasta urmează să se deplaseze la fața locului, iar decizia finală urmează să fie luată după efectuarea mai multor studii de specialitate și după mai multe discuții cu localnicii din zonă.

Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid, Vasilii Chirtoca, a declarat anterior că interdicția asupra reluării activității poligonului de deșeuri de la Țînțăreni constituie o infracțiune.

Potrivit lui, situația privind stocarea deșeurilor solide în mina Purcel, situată în comuna Bubuieci, adîncește criza ecologică din municipiul Chișinău. Una dintre soluțiile acestei probleme ar fi reluarea exploatării poligonului de deșeuri de la Țînțăreni, fapt care este blocat de Primăria Chișinău.

Recent, secretarul CMC, Valeriu Didencu, a semnat proiectul de decizie propus în februarie 2016 de către Vasilii Chirtoca.

Proiectul de decizie cu privire la depozitarea și prelucrarea deșeurilor din municipiul Chișinău prevede îndeplinirea unui șir de măsuri pentru lichidarea consecințelor catastrofei ecologice generate de depozitarea deșeurilor la mina „Purcel”, situată în apropiere de comuna Bubuieci. Respectiv, a fost propusă inițierea negocierilor cu locuitorii comunei Țînțăreni, care anterior au sistat activitatea poligonului de deșeuri. Documentul presupune reluarea activității poligonului de la Țînțăreni în luna iulie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?