X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nicolae Pascaru: 27 martie este o zi de doliu (VIDEO)

27 mar. 2017,, 13:15   Societate
12676 35

„În timp ce pentru unii moldoveni ziua de 27 martie este o sărbătoare, pentru cei care au trăit acele timpuri aceasta este o zi de doliu”.

Afirmația aparține liderului Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Potrivit lui, este important ca moldovenii să cunoască și cealaltă parte a adevărului istoric, nu numai pe cea promovată de unioniști, relatează NOI.md.

Astăzi, mișcările de tineret „Voievod” și „Urmașii lui Ștefan” prezintă filmul documentar „Unire prin ocupație. Ecouri”. Prin intermediul acestei producții se dorește aducerea la cunoștința tuturor moldovenilor a unor date și informații importante legate de ziua de 27 martie 1918.

„Aceasta nu este o sărbătoare, este o zi de doliu. Anume acest dezastru a dus la victime omenești. De peste Prut atunci nu au venit cu flori, dar cu arme. Este important ca lumea să cunoască și o altă parte a adevărului istoric. La fel, este important ca și mediul academic să prezinte cealaltă față a trecutului. În afară de noi, adevărați băștinași, nimeni nu va veni și nu ne va rezolva problemele”, a afirmat Nicolae Pascaru.

La rîndul său, liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, a menționat că Sfatul Țării nu a fost ales de popor, dar format din delegațiile mai multor organizații. „Nu putem spune că acea decizie din 27 martie este una legitimă. Nu putem vorbi nici despre o sărbătoare națională, atît timp cît pe teritoriul țării se afla o armată străină – armata română”.

Filmul a fost realizat de mișcările de tineret „Voievod” și „Urmașii lui Ștefan”, pe parcursul cîtorva săptămîni. Protagoniștii acestuia sînt persoane care au trăit în timpul acelei perioade și istorici. Potrivit realizatorilor peliculei, crearea filmului nu a implicat cheltuieli financiare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?