X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Australia se pregătește de cel mai puternic ciclon din ultimii șase ani

27 mar. 2017,, 12:05   Externe
1596 0

Australia se pregăteşte să înfrunte un ciclon de categoria patru.

Acesta va mătura coasta de nord a statului Queensland în următoarele 24 de ore.

Specialiştii în meteorologie au avertizat că furtuna Debbie va fi cea mai violentă din ultimii şase ani. Se pare că aceasta va aduce ploi distrugătoare şi vînt de 280 de kilometri pe oră.

Valurile vor atinge patru metri, riscînd să inunde localităţile de coastă. În acest sens, peste 3.500 de oameni au fost evacuaţi din nordul statului australian Queensland şi peste 200 de şcoli şi grădiniţe au fost închise.

Autorităţile au deschis adăposturi pentru pînă la 700 de oameni în Bowen şi Proserpine, iar autobuze transportă persoanele evacuate din oraşele aflate mai la nord până la Cairns.

“Alţi 2.000 de oameni vor fi evacuaţi din regiunea Bowen, alăturîndu-se celor 3.500 care au părăsit deja zona aflată între Home Hill şi Proserpine”, a spus Annastacia Palaszczuk, premierul din Queensland, care a avertizat localnicii să nu aştepte pînă va fi prea tîrziu pentru a pleca.

Ciclonul se îndreaptă mai spre sud decît se credea iniţial şi ar putea afecta pînă la 100 de kilometri de coastă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?