Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

A fost numit cel mai rece loc din Univers

26 aug. 2018,, 05:00   Ştiinţă şi IT
7808 2

Oamenii de știință din cadrul Jet Propulsion Laboratory (SUA), Universității Tehnice din Chalmers (Suedia) și observatorul ALMA (Atacama Large Millimeter Array, Chile) au prezentat noi detalii despre nebuloasa protoplanetară Boomerang, care se consideră a fi cel mai rece loc din Univers.

Nebuloasa este formată de un gigant roșu pe moarte și care pierde intensiv din materie. Conform estimărilor primite de savanți, inițial steaua era de circa patru ori mai grea decît Soarele, iar materia ei se extindea pe o distanță de circa 120 de mii de unități astronomice. Centrul nebuloasei, așa cum menționează autorii, este format în regiunea 1740 pe 275 de unități astronomice, în care se presupune că există particule de mari dimensiuni cu temperatura 20-30 Kelvin.

Lucrarea savanților confirmă faptul că nebuloasa Boomerang este cel mai rece loc din Univers. Savanții au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat datele ALMA. Nebuloasa Boomerang este situată la o distanță de cinci mii de ani lumină de Pămînt, în constelația Centaurului. Temperatura în nebuloasă este de un kelvin (circa minus 272 de grade Celsius).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?