Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost descoperit un sector clandestin de contrafacere a semințelor de porumb

25 mar. 2017,, 14:15   Societate
2777 0

Ministerul Agriculturii a depistat un sector clandestin de contrafacere a semințelor de porumb în cadrul Întreprinderii de Stat Stațiunea Didactico—Experimentală „Chetrosu”, din satul Todirești, raionul Criuleni, notează NOI.md

În prima fază a încercării de a inspecta, accesul membrilor de lucru a fost restricționat de către angajații stațiunii. Ulterior, după sesizarea și intervenția organelor de poliție, grupul de lucru a purces la control. În rezultatul verificărilor, s-a depistat un sector clandestin de contrafacere a semințelor de porumb, care ulterior erau comercializate în baza mărcii comerciale a Institutului de Fitotehnie „Porumbeni”. Mai mult ca atît, semințele realizate ilicit erau tratate cu produse fitosanitare cu termenul de valabilitate expirat.

Din discuțiile cu angajații sectorului s-a stabilit că semințele de porumb erau comercializate prin intermediul unui punct comercial situat la altă întreprindere de stat aflată, de asemenea, în proces de insolvabilitate și condusă de același administrator autorizat, fapt constatat și documentat de către membrii Comisiei și Inspectoratului de Poliție Criuleni.

Ulterior, o cantitate de semințe (aproximativ două tone), comercializată în magazinul specializat al Stațiunii Didactico—Experimentală „Chetrosu”, a fost confiscată de poliție. Organele de urmărire penală urmează să se expună asupra acestui fapt.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare avertizează producătorii agricoli să fie atenți atunci cînd procură semințe de porumb.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?