Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Proiectul privind demisia lui Lupu, inclus pe ordinea de zi

25 apr. 2013,, 12:56   Politică
5693 2
Foto: noi.md
UPDATE (16.25) Procedura de votare a luat sfîrșit. În aceste momente, membrii comisiei responsabile pentru revocarea spicherului numără voturile. Ulterior, președintele comisiei, Igor Vremea, va prezenta rezultatele de la tribuna Parlamentului. La procedura de votare au participat toți deputații prezenți la ședință, cu excepția PD și a celor cinci ”reformatori” PL.

UPDATE (15.30) Deputații din cadrul Partidului Democrat nu vor participa la procedura de votare pentru demiterea președintelui Parlamentului, Marian Lupu. Anunțul a fost făcut de președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Comisia a decis ca procedura de vot să dureze o oră. În sală deja au fost instalate o cabină de vot și o urnă, unde deputații vor introduce buletinele după ce își vor exprima votul. În scurt timp începe procedura de votare.

UPDATE (13.30) În aceste momente, în holul Parlamentului a fost inițiată procedura de instalare a cabinelor de vot, unde deputații urmează să-și exprime votul secret.

(12.56) Deputații au votat unanim pentru includerea pe ordinea de azi a proiectului privind demisia președintelui Parlamentului, Marian Lupu. De asemenea, deputații au votat pentru crearea unei comisii responsabile de revocarea prin vot secret a președintelui Parlamentului, relatează NOI.md.

Astfel, după ce au inclus proiectul pe ordinea de zi, deputații au început examinarea acestuia.

Cu votul deputaților PCRM, PLDM, PD și al reformatorilor PL a fost aprobată componența numerică a comisiei, care va fi din șapte membri – trei din partea PCRM – Igor Vremea, Zinaida Chistruga și Gheorghe Anghel; doi de la PLDM – Valeriu Ghelețchi și Iurie Chiorescu; unul de la PD – Alexandru Stoianoglo, și din partea reformatorilor PL – Vadim Vacarciuc. Parlamentul a luat o pauză de 30 de minute pentru oferi posibilitatea Comisiei să se întrunească, să aleagă președintele și să pregătească condițiile necesare pentru inițierea procedurii de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?