X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Moldova a simplificat eliberarea vizelor pentru cetățenii din EAU, China și Kuweit

25 mar. 2017,, 10:30   Societate
2918 0

Unul dintre cele mai importante documente în procesul de eliberare a vizelor moldovenești pentru străini este invitația, eliberată de către Biroul Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Din data de 03.03.2017 cetățenii Emiratelor Arabe Unite, Chinei și Kuweitului nu vor avea nevoie de o invitație pentru a obține viza moldovenească. Decretul respectiv al Guvernului Republicii Moldova a fost publicat în Monitorul Oficial.

Așadar, Moldova a simplificat regimul de eliberare a vizelor pentru cetățenii acestor țări, deși pentru cetățenii Moldovei nu există nici o facilitare. EAU, China și Kuweit le eliberează cetățenilor țării noastre vize, atunci cînd aceștia au invitație. Astfel, principiul reciprocității, din nou însă nu e și în favoarea cetățenilor Republicii Moldova.

VIZA.md reamintește, de asemenea, că anumite categorii de străini sînt scutite de procedurile de obținere a invitației, și anume:
  • Străinii, care au nevoie de o viză de tranzit, inclusiv, aeroportuar.
  • Străinii, care dețin un permis de ședere permanent sau o viză valabilă (alta decît o viză de tranzit), eliberate de unul din statele membre ale UE sau statele membre ale Acordului Schengen;
  • Minorul al cărui părinte este străin și are permis de ședere în Republica Moldova sau are buletin de identitate pentru apatrizi, cu condiția ca documentul să fie valabil timp de cel puțin 90 de zile, din ziua valabilității vizei de intrare;
  • Cetățenii statelor cu care Republica Moldova a semnat acorduri internaționale în acest sens sau apatrizii, care locuiesc în aceste state
  • Un minor al cărui părinte este cetățean străin și este căsătorit cu un cetățean al Republicii Moldova;
  • Apatrizii care au dovada că sînt născuți în Republica Moldova sau în RSSM.

Lista țărilor ai căror cetățeni au nevoie de o invitație pentru a-și perfecta viza de intrare în Republica Moldova, pot fi vizualizate AICI.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?