X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia nu intenționează să influențeze alegerile din Franța

24 mar. 2017,, 20:00   Externe
2015 1

Președintele rus Vladimir Putin, care s-a întîlnit vineri la Kremlin cu președinta Frontului Național francez (FN, extrema dreaptă) Marine Le Pen, i-a dat asigurări candidatei de extremă dreapta la președinție că Rusia nu are intenția de a "interfera" în apropiatele alegeri prezidențiale din Franța, relatează AFP și Reuters.

Vladimir Putin a asigurat că "Rusia nu va interfera în alegeri", conform relatărilor agențiilor de presă ruse.

"Nu vrem în niciun caz să influențăm evenimentele viitoare, dar ne rezervăm dreptul de a comunica cu reprezentanții tuturor forțelor politice ale țării, așa cum fac și partenerii noștri europeni sau SUA", a declarat liderul de la Kremlin.

El a adăugat că este "interesant" să discute cu Marine Le Pen "dezvoltarea relațiilor bilaterale și situația din Europa". "Știu că reprezentați un spectru politic europeană care evoluează destul de rapid", i-a mai spus Putin liderei FN.

După cum remarcă AFP, primirea de către președintele rus a unui candidat în alegeri prezidențiale la o dată atît de apropiată de scrutin este un fapt "excepțional". În schimb, Kremlinul a transmis că întîlnirile cu 'opozanții' reprezintă 'o practică normală'.

Marine Le Pen efectuează o vizită la Moscova la invitația lui Leonid Sluțki, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus). Le Pen, care și-a declarat admirația față de președintele rus, este cotată cu mari șanse de a ajunge în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța prevăzute pentru 23 aprilie și 7 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?