X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon: De pe liceeni trebuie scoasă presiunea draconică

23 mar. 2017,, 16:28   Societate
3987 6

Șeful statului, Igor Dodon, susține ideea anulării examenelor de bacalaureat sau introducerea unei alternative, informează Noi.md.

În opinia lui Dodon, ”de pe liceeni trebuie scoasă presiunea draconică a BAC-ului, exagerat de dificil și stresant”. Demnitarul spune că examenele de absolvire a liceului trebuie să ia în considerare faptul că elevii sînt diferiți în aptitudini și înclinații. Urmînd aceste raționamente, echipa sa a propus trei soluții pentru rezolvarea problemei.

„1. Fiecare elev, fără excepție, să primească la încheierea studiilor un certificat de finalizare a școlarizării, chiar dacă nu a dat examenele de bacalaureat.

2. Liceenii care vor dori să dea BAC-ul, să depună o cerere în acest sens către administrația școlii. Pînă acum erau nevoiți să scrie cerere doar cei care nu vroiau să dea BAC. Acum propunem să fie invers – să scrie cerere cei care vor să dea BAC-ul.

3. În paralel cu BAC-ul obișnuit, universal, să existe alternativa unor examene de profil. Mai exact, un licean care va dori să devină student la arte, să nu fie obligat să dea BAC-ul general, ci să poată alege alte 2-3 discipline, în baza cărora să dea un examen de profil în liceu, iar cu rezultatele de la acel examen să pretindă un loc la instituțiile superioare de profil”, a explicat președintele.

Potrivit lui Igor Dodon, în așa mod elevii vor fi mult mai motivați, se vor pregăti de examene cu drag și mai temeinic. „Vom insista ca acest model de reformare a sistemului educațional să fie implementat”, a adăugat Dodon.

Menționăm că astăzi consilierii prezidențiali Corneliu Popovici și Maxim Lebedinschi au prezentat o inițiativă care le va permite absolvenților instituțiilor de învățămînt mediu, să aleagă o alternativă a examenelor de Bacalaureat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?