Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Primarul oraşului Basarabeasca rămîne în arest

23 mar. 2017,, 15:28   Societate
2266 5

Primarul oraşului Basarabeasca, Valentin Cimpoieş, rămîne în arest pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chişinău a menţinut decizia magistraţilor de la Judecătoria Chişinău.

Alesul local a fost reţinut pe 17 martie şi în aceeaşi zi a primit 30 de zile de arest preventiv. Potrivit Inspectoratului General de Poliţie, el este cercetat pentru neglijenţă în serviciu într-un dosar în care un tată îşi obliga fiica de 13 ani să presteze servicii sexuale contra plată. Mai exact, edilul este învinuit că nu a întreprins nimic pentru a stopa abuzul.

Reţinerea lui Valentin Cimpoieş care a candidat pe listele Partidului Nostru este calificată de colegii săi de partid drept un act de răfuială politică.

Unul dintre apărătorii lui Cimpoieş declară că acuzaţia care i se aduce - neglijenţă în serviciu - nu este motivată, iar primarul ar fi acţionat conform legii.

Reţinerea lui Valentin Cimpoieş s-a lăsat cu proteste şi confruntări între poliţişti şi localnici din Basarabeasca. Vineri, 17 martie, în biroul lui Valentin Cimpoieş au fost efectuate percheziţii, care au durat cîteva ore.

Poliţiştii, printre care şi mascaţi, au blocat zona, însă în faţa Primăriei Basarabeasca s-au adunat mai mulţi localnici pentru a manifesta împotriva escortării edilului. Protestul a degenerat în confruntări cu poliţiştii, iar unii oameni s-au aruncat chiar sub roţile maşinii în care era Cimpoieş, pentru a-i bloca trecerea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?