X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noi modificări privind calculul taxei chiriei pentru cămin

23 mar. 2017,, 12:45   Societate
2212 0

Modul în care va fi calculată taxa pentru chiria căminului a suferit unele modificări.

Acestea au fost aprobate de către Cabinetul de Miniștri și prevăd și unele completări la Hotărîrea cu privire la taxele de cazare în căminele instituțiilor de stat de învățămînt profesional tehnic secundar, profesional tehnic postsecundar, superior și din domeniul științei și inovării, informează NOI.md.

Potrivit noului document, taxele de cazare în cămin vor fi calculate în baza unor condiții unice pentru toate instituțiile de stat de învățămînt. Iar în cazul în care vor fi majorate prețurile pentru serviciile comunale pe parcursul anului, va fi efectuată și recalcularea taxei.

La fel, este menționat faptul că în taxa de cazare a acelor angajați ai instituțiilor și altor categorii de personal din domeniul educației, care dispun de un alt spațiu locativ vor fi incluseși cheltuielile de consum aferente întreținerii spațiilor comune din cămin: coridoare, bloc sanitar, dar și taxele pentru procurarea materialelor de uz gospodăresc și altele, reieșind din cuatumul de 30%.

Iar în cazul în care aceste persoane achită serviciile comunale separat,vor achita reieșind din consumul real, conform datelor contoarelor, asumîndu-și toate cheltuielile de întreținere a acestor încăperi.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?