Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Caz de corupție într-un penitenciar din Cahul

23 mar. 2017,, 09:51   Societate
3927 4

Atît șeful adjunct al Penitenciarului № 5 din Cahul, cît și doi angajați responsabili de regim și supraveghere, dar și un taximetrist au fost reținuți într-un caz de corupție și abuz în serviciu, notează NOI.md

Potrivit denunțătorului, bănuiții ar fi pretins și primit pe parcursul anului 2016, în mod sistematic, sume de bani de la de la rudele și apropiații deținuților, pentru permiterea transmiterii pe teritoriul instituției a obiectelor interzise, cum ar fi telefoane mobile, substanțe narcotice și psihotrope, băuturi alcoolice, dar și pentru favorizarea și oferirea unor condiții mai bune pe perioada ispășirii pedepsei penale.

Astfel, au fost efectuate cîteva livrări de control de către organul de urmărire penală, fapt ce a confirmat activitatea infracțională a bănuiților. În timpul perchezițiilor au fost găsiți banii, transmiși sub controlul CNA.
Cei patru au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 pînă la 10 ani cu amendă în mărime de pînă la 400 000 de lei şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?