Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Peskov, vine cu o recomandare în adresa Chișinăului

23 mar. 2017,, 08:30   Politică
22642 16

Purtătorul de cuvînt al Preşedintelui FR, Dmitri Peskov, îi recomandă Chişinăului să se adreseze organelor de anchetă privind dosarul de spălare a banilor din Rusia.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat, miercuri, pentru presă.

Anterior, mass-media a anunţat despre o schemă de spălare a $22 mlrd. din Rusia prin Moldova şi Lituania, care a activat în anii 2011-2014. Autorităţile moldoveneşti au acuzat în repetate rînduri Rusia de faptul că nu răspunde solicitărilor procurorilor de a oferi detalii pe marginea acestui caz. Răspunzînd la întrebările jurnaliştilor în acest sens, Peskov a declarat că "Kremlinul este la curent cu aceste acuzaţii".

"Cunoaştem despre demersurile depuse de Moldova. În ceea ce priveşte acest caz şi investigaţiile care ţin de acest dosar, nu pot să vă spun nimic pentru că nu deţin informaţii. Trebuie să vă adresaţi organelor de anchetă", a spus Peskov.

După cum a informat anterior INFOTAG, în ajun, Procuratura Anticorupţie a oferit detalii despre investigarea cauzei penale pe faptul spălării a $22 mlrd. din Rusia prin băncile moldoveneşti. Potrivit comunicatului, în dosarul "Landromat" figurează 16 judecători, patru executori judecătoreşti, patru persoane din conducerea Băncii Naţionale a Moldovei, precum şi nouă angajaţi ai unei bănci comerciale.

"În cadrul cauzei penale se întreprind toate măsurile prevăzute de lege, atît acţiuni de urmărire penală, cît şi măsuri speciale de investigaţii în vederea identificării întregului cerc de persoane care au tangenţe la faptul de spălare a banilor. Intensificarea investigaţiei va fi posibilă în rezultatul executării cererii de comisie rogatorie formulate autorităţilor competente din Federaţia Rusă", se menţionează în comunicatul Procuraturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?