X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon a acceptat candidaturile a 10 judecători, respingînd 5

22 mar. 2017,, 17:57   Societate
3570 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretele de numire în funcție a 10 judecători din 15 propuși de Consiliul Superior al Magistraturii, relatează NOI.md

Astfel, Liudmila Caraianu este numită în funcția de judecător la Curtea de Apel Comrat, Eugeniu Pșenița - în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Edineț. Tatiana Avasiloaie, Ecaterina Buzu, Natalia Clevadî, Elena Costiuc, Dumitru Bosîi, Adrian Cerbu, Igor Chiroșca și Radu Holban au fost numiți în funcție pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

Potrivit lui Dodon, în cadrul discuției cu judecătorii numiți a putut evalua starea lucrurilor în sistem, prin prisma reorganizării instanțelor judecătorești.

“I-am atenționat pe magistrați să-și îndeplinească cu responsabilitate maximă obligațiunile de serviciu, să fie imparțiali, deschiși și onești, pentru a asigura apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, să nu admită acțiuni care dăunează intereselor serviciului și prestigiului justiției” a conchis șeful statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?