Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Reducerea la înregistrarea mașinilor cu numere străine a fost prelungită

22 mar. 2017,, 16:34   Societate
4047 0

Termenul de vămuire a mașinilor înmatriculate în străinătate, cu aplicarea unei reduceri de 70%, urmează a fi prelungit, la inițiativa Guvernului, notează Noi.md.

Acest termen va fi extins cu trei luni, pînă la 1 iulie 2017. Facilitățile vor fi aplicate în cazul mijloacelor de transport introduse pe teritoriul Republicii Moldova pînă la 1 noiembrie 2016. Același mecanism se va aplica și în cazul automobilelor înmatriculate în raioanele din stînga Nistrului.

Potrivit ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, scopul acestei hotărîri este de a oferi cetățenilor noi posibilități de a-și înmatricula automobilele în țară.

„Pînă astăzi, din procedura de înmatriculare a automobilelor au fost încasate 320 de milioane de ei. În ultimele zile, numărul solicitărilor de înmatriculare a crescut semnificativ. Oficiul Serviciului Vamal lucrează la limita capacităților. Propunem extinderea acestui termen pentru trei luni. Statisticile ne arată că există un număr mult mai mare de automobile pe teritoriul Republicii Moldova care, teoretic, ar putea fi înmatriculate în acest regim, de aceea am hotărît să le oferim tuturor posibilitatea de a face acest lucru prin extinderea termenului. Pe parcurs vom veni și cu unele rectificări ca să oferim unele soluții la problemele apărute”, a menționat Octavian Armașu.
Proiectul de lege urmează a fi transmis spre examinare și adoptare Parlamentului. Pînă la ora actuală de aceste facilități la înmatricularea automobilelor au beneficiat aproape 14 mii de șoferi, dintre care 1300 cu mașini înmatriculate regiunea transnistreană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?