X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Savanții au anunțat inevitabilitatea coliziunii Terrei și Planetei Marte

22 mar. 2017,, 11:12   Ştiinţă şi IT
2629 0

Geofizicianul Stephen Mayers de la Universitatea Wisconsin a declarat că Pămîntul și Marte ar putea să se ciocnească peste miliarde de ani în cazul, în care pînă atunci nu vor fi distruse de Soare.

Mayers și colegii săi au constatat că sistemul solar este haotic și sensibil la schimbarea condițiilor inițiale.

Acest lucru înseamnă că chiar și micile schimbări ale elementelor Kepler din orbita Planetei pot provoca schimbări majore în dinamica întregului sistem.

Echipa Mayers a examinat rocile din statul Colorado. Ele sînt compuse din straturi sedimentare, care denotă schimbările climatice, provocate de fluctuația volumului de lumină solară care a ajuns pe Planetă. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru este rezultatul schimbărilor din orbita Pămîntului, precizează RIA Novosti.

De-a lungul ultimilor 50 de milioane de ani orbita Pămîntului și-a schimbat ușor forma la fiecare 2,4 milioane de ani, ceea ce a condus, respectiv, la schimbări climatice. Studiul rocilor din Colorado le-a permis oamenilor de știință să stabilească că în urmă cu aproximativ 85 de milioane de ani această periodicitate era de 1,2 milioane de ani. În opinia cercetătorilor, acest lucru se datorează interacțiunii dintre Pămînt și Marte, ceea ce este de așteptat într-un sistem haotic.

Potrivit lui Mayers, una dintre posibilele consecințe va fi coliziunea Planetei Marte cu Pămîntul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?