X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cele mai responsabile companii din domeniul alimentar, premiate

22 mar. 2017,, 10:15   Economie
1669 0

Laureaţii concursului "Operator Alimentar Responsabil", desfăşurat al treilea an consecutiv de Fundaţia Est Europeană (EEF), au devenit 10 din cele 11 companii participante la concurs.

Solicitată de reporterul INFOTAG, reprezentanta EEF în Moldova, Carolina Blajin, a spus că instituţia a invitat toţi doritorii să participe la concurs, însă doar 11 companii au depus cerere de participare.

"Organizaţia încearcă să fie maximal deschisă, însă mediul de afaceri moldovenesc nu este pregătit să participe la asemenea competiţii. Concursul constă în faptul că o echipă de experţi evaluează întregul proces de producere şi ia mostre pentru analize de laborator. Cîştigătorii sînt desemnaţi în baza informaţiilor acumulate", a explicat ea.

Potrivit expertului, evaluarea calităţii întreprinderilor nu este un control în accepţie generală.

"Noi încercăm să identificăm companiile care fabrică produse de calitate şi să-i anunţăm despre aceasta pe consumatori, dar nu să controlăm şi să aplicăm sancţiuni", a spus ea.

Cu premii de excelenţă, la categoria "Aur", au fost apreciate companiile: Patiseria şi cofetăria "Cuptorul Fermecat" din Bălţi, Fabrica de apă minerală şi băuturi răcoritoare "Aqua Uniqua" din Sîngerei, Restaurantul "C'est la vie" din Cimişlia, Fabrica de lactate "Sana" şi Fabrica de pîine "Milina" din Comrat. Cu "Argint" au fost distinse două companii din Bălţi şi cîte una din Sîngerei, Cahul şi Ungheni.

Concursul se va mai desfăşura cel puţin în următorii patru ani, timp în care EEF va informa mai intens antreprenorii, pentru ca aceştia să-şi schimbe atitudinea faţă de asemenea concursuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?