Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

AP OSCE îndeamnă Moldova să continue reformele

21 mar. 2017,, 12:27   Politică
2003 2

Eforturile întreprinse în formatul "5+2" trebuie să fie intensificate, iar autorităţile Moldovei trebuie să continue reformele pentru ca rezultatele acestora să fie resimţite de toţi cetăţenii, inclusiv de cei din regiunea transnistreană şi din Găgăuzia.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Parlamentului, despre aceasta a declarat preşedinta Grupului Adunării Parlamentare a OSCE pentru Moldova, Arta Dade, la întrevederea de luni cu preşedintele Parlamentului RM, Andrian Candu.

Subiectul principal al întrevederii cu delegaţia OSCE au constituit acţiunile prevăzute în 2017 pe agenda Republicii Moldova pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Speakerul s-a referit la eliminarea barierelor existente în calea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor între cele două maluri ale Nistrului, respectarea drepturilor omului, asigurarea condiţiilor pentru funcţionarea şcolilor din regiunea transnistreană cu predare în baza grafiei latine, precum şi elaborarea statutului juridic special al regiunii transnistrene ca parte componentă a Republicii Moldova.

El a vorbit şi despre situaţia din autonomia găgăuză, precizând că, în perioada următoare, va avea o întrevedere cu Preşedintele Adunării Populare de la Comrat pentru a relansa activitatea Grupului de lucru a Parlamentului cu UTA Găgăuzia.

În opinia lui Candu, Parlamentul a înregistrat progrese semnificative în comemorarea victimelor Holocaustului, organizând mai multe acţiuni de conştientizare a tragediei, inclusiv o lansare de carte, o expoziţie de carte şi fotografie, o masă rotundă în cadrul căreia au fost stabilite priorităţile pentru următorii ani.

Oficialii au mai discutat despre priorităţile Preşedinţiei austriece a OSCE pentru 2017 şi rolul în creştere a parlamentelor în identificarea unor soluţii viabile pentru conflictele existente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?