X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Francezii au acordat victoria lui Macron în cadrul dezbaterilor

21 mar. 2017,, 12:10   Externe
1465 0

Canalul de televiziune TF1 a găzduit luni dezbaterea între „principalii” 5 candidați la alegerile prezidențiale din Franța din primăvara acestui an: François Fillon, reprezentantul conservatorilor, Benoît Hamon, cel al socialiştilor, extremista de dreapta Marine Le Pen, Emmanuel Macron, candidatul independent de centru şi Jean-Luc Mélenchon, cel al stîngii radicale, notează RFI România.

Această „mare dezbatere” este prima de acest fel din istoria televiziunii franceze deoarece pînă acum candidații se confruntaseră numai după primul tur al alegerilor prezidențiale.

Un sondaj de opinie realizat de Elabe și dat publicității la cîteva minute după încheierea dezbaterii arăta că Emmanuel Macron a fost considerat cel mai credibil de 29% din telespectatori. Reprezentantul stîngii radicale, Jean-Luc Melenchon, a fost apreciat de 20% dintre cei care au urmărit emisiunea. Fillon și Marine Le Pen, candidata Frontului Național au întrunit câte 19% din preferințe, iar socialistul Benoit Hamon 11%, relatează Agerpres.

Cele mai dezbătute teme au fost cele de interes politico economic, dar nu au lipsit și cele care i-au conferit candicatei Marine Le Pen popularitatea de care se bucură în prezent, și anume „oprirea imigrației”, abandonarea monedei euro”, etc.

Macron, candidatul independent centrist a fost principala țintă a atacurilor, Marine Le Pen fiind principala contestatară a acestuia, mai ales datorită faptului că cei doi candidați sînt cotați cu cele mai mari șanse în cadrul acestor alegeri.

România a apărut în discuţie cînd s-a vorbit despre timpul de lucru săptămînal, despre abrogarea sau nu a legii celor 35 de ore hebdomadare în vigoare în Franţa. Aluzia la România a venit în schimbul de replici dintre François Fillon şi Jean-Luc Mélenchon. Primul a estimat că “nu trebuie să ne comparăm cu România cînd vine vorba despre nivelul de viaţă şi salarii, ci cu Germania şi Danemarca” la care cel de-al doilea, Mélenchon, deci, îi răspunde: “Incetaţi să tot spuneţi că nu se munceşte în Franţa! Stiti care este durata de lucru în România?”. Intrebare rămasă fără răspuns din partea lui Fillon, mai arată RFI România.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?