Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

SUA: Avertizarea medicilor - răspîndirea unei infecții fatale

22 mar. 2017,, 03:00   Externe
3999 0

În SUA a început răspîndirea infecției interspitalicești, provocate de ciuperca Candida auris.

Mortalitatea din cauza acestei infecții atinge 60 la sută, iar preparate pentru combaterea infecției nu există.

Potrivit datelor Centrului pentru Control și Profilaxia Maladiilor din cadrul Ministerului Sănătății al SUA, infecția fungică a afectat 53 de persoane, majoritatea dintre care locuiesc în statul New-York. În alte trei state unde a fost înregistrată infecția, au fost depistați 27 de purtători sănătoși ai Candida auris.

Infectarea locală duce la apariția unei leziuni care sîngerează, iar în consecință, organul asociat cu ea încetează să mai funcționeze. Principalele victime ale acestei infecții devin oamenii cu imunitatea slabă, în special, cei care suferă de diabet, persoanele dependente de dializă sau care au fost supuse unui transplant de organe. Ciuperca, practic, nu prezintă niciun pericol pentru persoanele sănătoase, însă acestea pot deveni purtători. De regulă, Candida auris se răspîndește în instituțiile medicale în urma contactului unei persoane sănătoase cu alta bolnavă.

În perioada mai 2013 – august 2016 au fost înregistrate primele 13 cazuri de infectare fungică în SUA. De atunci, conform datelor Ministerului Sănătății din SUA, rata de infectare s-a triplat brusc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?