X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

”Anonymous” pledează pentru viața tinerilor moldoveni

21 mar. 2017,, 11:00   Societate
10280 0

Grupul ”Anonymous” a lansat un îndemn pentru stoparea valului de sinucideri în Moldova.


În rețeaua de Internet a fost răspîndită rapid informația, din care reiese că renumitul grup pirateresc se adresează curatorilor ”grupurilor morții” și-i avertizează că intenționează să depisteze activitatea celor care propagă deschis moartea în rîndul tinerei generații, transmite NOI.md.

Reprezentanții ”Anonymous” avertizează fondatorii ”grupurilor morții” și pe cei ai jocului periculos ”Balena albastră” despre faptul că intenționează să colaboreze cu un cerc extins de persoane cu scopul de a preveni influența lor negativă asupra adolescenților. ”Jucătorilor și curatorilor ”grupurilor morții” de pe teritoriul Moldovei! Voi dispuneți de vieți care nu vă aparțin. Din acest moment, ”Anonymous” va depista activitatea voastră în locurile pe care voi le considerați inaccesibile, la distanță și inabordabile pentru alții. Noi vom colabora cu prietenii, părinții, psihologii, Poliția și cu toată lumea care ne poate ajuta să vă protejăm pe voi și corpurile voastre de voi înșivă”, se spune în mesaj.

Adresarea din partea grupului ”Anonymous” a fost și pentru adolescenți, potențiali participanți ai jocului periculos. ”Este doar în interesul vostru să vă opriți și să vă abțineți de la participarea, în continuare, la grupurile morții. Dacă ai devenit membru al unui asemenea grup și ești amenințat, adresează-te la Poliție după ajutor, la următoarele numere de telefon - 079 564 088 sau 902. Ajutorul pshihologic își este garantat”, este menționat în scrisoarea distribuită prin intermediul rețelelor de socializare.

Fondatorilor și curatorilor ”grupurilor morții” și jocului ”Balena albastră” li se recomandă să se prezinte la Poliție pentru recunoașterea vinovăției. ”dacă ești curator al unor asemenea grupuri – predă-te Poliției, or, consecințele vor fi mult mai grave. Fiecare moarte ulterioară sau un fir de păr căzut de pe capul participanților la ”grupurile morții” o vom califica drept atac personal împotriva ”Anonymous”, iar acțiunile vor fi întreprinse rapid și fără avertizare. Prieteni, persoane cunoscute, colegi de clasă, colegi de universitate, vă rugăm pe toți să ne informați despre tot ce știți în legătură cu aceste grupuri, fondatorii și curatorii acestora la următoarea adresă de e-mail: OpStopSuicidMD@yandex.ru”, - conchide autorul mesajului.

Reamintim că, în luna februarie, prin intermediul rețelelor de socializare și messenger, în rîndul adolescenții din Moldova a fost răspîndit jocul ”Balena albastră”, care presupune 50 de nivele în 50 de zile. La etapa finală, curatorii jocului impun participantul să-și pună capăt zilelor. În caz contrar, copilul fiind amenințat că vor avea de suferit membrii familiei sale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?