Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Poroșenko a recunoscut pierderea controlului asupra Donbassului

20 mar. 2017,, 23:00   Externe
2830 1

Președintele Ucrainei, Piotr Poroșenko, a declarat că Kievul a pierdut influența asupra regiunii Donbass, în urma blocadei acesteia de către naționaliști.

El a declarat acest fapt luni, 20 martie, în cadrul unui discurs susținut la ședința Consiliului de Dezvoltare Regională de la Kiev, înregistrarea video este disponibilă pe Youtube.

Potrivit lui Poroșenko, organizatorii blocadei au mințit societatea. „Despre ce fel de blocadă poate fi vorba atunci, cînd la frontieră este o gaură, inclusiv, cu FR, de sute de kilometri? În realitate totul s-a dovedit a fi o operațiune specială, orientată spre împingerea regiunilor ocupate a Donbassului ucrainean (astfel Kievul numește republicile populare autoproclamate Donețk și Lugansk – nota lenta.ru) în FR. În urma blocadei Ucraina a pierdut ultima sferă de influență asupra acestui teritoriu”, s-a plîns liderul ucrainean.

El a adăugat că una dintre urmările blocadei a fost lovitura asupra energeticii, metalurgiei, bugetului ucrainean. „Tot mai clar se conturează pericolul anarhiei și debandadei”, a spus Președintele.

La 15 martie Poroșenko i-a solicitat Consiliului Securității Naționale și Apărării să stopeze circulația transportului în RPD și RPL, pînă la revenirea sub jurisdicția Ucrainei a întreprinderilor amplasate pe teritoriul lor. Șeful statului a adăugat că excepția se va face doar în cazul transportului ajutoarelor umanitare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?