X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Transnistria acuză Chişinăul de "declanşarea unei noi stări de tensiune"

20 mar. 2017,, 12:05   Politică
2352 1

Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN acuză Chişinăul oficial de "declanşarea unei noi stări de tensiune".

Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie, publicată pe pagina instituţiei.

Motiv pentru declaraţie a servit incidentul produs sâmbătă cu vicepreşedintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Galina Antiufeeva, care se deplasa la aeroportul Chişinău pentru a zbura la Moscova. Automobilul ei a fost oprit de angajaţii Poliţiei de Patrulare pe drumul Bender-Chişinău.

"Sub pretextul unor pretenţii la documentele mijlocului de transport, automobilul a fost reţinut timp de două ore. Aplicând presiunea psihologică şi ameninţând cu aplicarea metodelor de forţă, angajaţii Poliţiei de Patrulare a RM au încercat să aducă mijlocul de transport la inspectoratul de poliţie din Anenii Noi. Automobilul cu pasageri a rămas blocat pentru circulaţie pentru mai mult timp", se arată în document.

MAE al Transnistriei menţionează că "reprezentanţii împuterniciţi ai garanţilor şi mediatorilor în procesul de negocieri au fost informaţi despre acest incident".

"Avem toate motivele să presupunem că acţiunile angajaţilor Poliţiei de Patrulare au fost întreprinse la indicaţia conducerii de vârf şi au avut drept scop presiunea administrativ-psihologică asupra reprezentantului conducerii Transnistriei. Şirul unor astfel de acţiuni provocatoare arată că Chişinăul oficial declanşează o nou stare de presiune în relaţiile cu Transnistria, pentru a sabota dialogul în procesul de negocieri şi pentru a îndepărta perspectivele de soluţionare a unui şir de probleme existente", consideră MAE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?