X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Sezonul de încălzire continuă în capitală

20 mar. 2017,, 11:32   Capitala
2524 1

Deși săptămîna trecută a fost anunțat că de astăzi sezonul de încălzire în capitală se va încheia totuși vremea instabilă din ultimele zile nu permite acest lucru.

Potrivit responsabililor, abia joi se va stabili,cînd vor începe deconectările agentului termic, informează NOI.md.

Din cauza ploilor, care au dus și la răcirea timpului, chișinăuienii nu au cerut încetarea livrării agentului termic în apartamente. Potrivit șefului Direcției locativ-comunale, Petru Gontea, deocamdată au fost depuse doar trei cerere în acest sens, însă acestea nu au survenit din partea gestionarilor blocurilor locative, dar din partea locatarilor.

„Noi am anunțat că cei care doresc ședință, proces verbal și deconectarea căldurii, nu-i o problemă, dar deconectarea trebuie făcută conform normelor de exploatare a locuințelor. Trebuie informată și Î.M. «Termoelectrica» despre aceste solicitări”, a menționat Petru Gontea.

Din cauză că sezonul de încălzire și în acest an se prelungește, suma compensațiilor oferite pentru căldură deja a atins suma oferită pentru anul 2015-2016 – 75 milioane de lei, dar aceasta continuă să crească.

Nu este pentru prima dată,cînd sezonul de încălzire se prelungește, astfel încît, în ultimii 11 ani, cel mai lung sezon de încălzire a fost înregistrat în anul 2015- 172 de zile. Cel mai scurt sezon de încălzire a fost în 2014 – 123 de zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?