X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Vlah indignată de reținerea primarului de Basarabeasca

20 mar. 2017,, 10:15   Politică
4921 8

Reținerea primarului de Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, a trezit indignarea bașcanului din Găgăuzia.


Irina Vlah a postat pe rețelele de socializare o declarație, în care a pus la îndoială motivele care au stat la baza reținerii primarului de Basarabeasca. Ea a remarcat că acest incident este ”incredibil pentru un stat de drept”, transmite NOI.md.

Bașcanul Găgăuziei a admis că reținerea primarului de Basarabeasca poate fi o comandă politică. ”Este greu de judecat pe cît de motivată este aflarea lui Valentin Cimpoeș sub arest. La ora actuală este clar doar faptul că i se încriminează neglijență în serviciu. S-o spunem direct, la dorință sau în baza unei comenzi politice, această acuzație poate fi înaintată oricărei persoane cu funcție de răspundere”, a scris Irina Vlah.

Ea a mai scris și despre ceea ce a indignat-o cel mai tare în acest incident. ”Pe mine personal m-a indignat acea cruzime fățișă, care a fost aplicată în raport cu reținutul și localnicii, care au pledat în apărarea primarului. De ce a trebui să-l rețină și să-l scoată în cătușe pe primar în fața cetățenilor? De ce să supui umilinței și obstrucției o persoană aleasă de oameni? Oare în Moldova nu mai funcționează prezumția nevinovăției ? Este clar că acesta a fost un mesaj clar pentru toată comunitatea de primari și, în primul rînd, pentru noi, locuitorilor din sudul Moldovei. Nouă ni se amintește direct în mîinile cui sînt concentrate astăzi toate pîrghiile puterii”, consideră bașcanul Autonomiei Găguzia.

La finalul mesajului, ea s-a adresat organelor de drept. ”Vreau să avertizez organele de drept și forțele politice care stau în spatele lor în legătură cu asemenea experimente în Găgăuzia. Orice încercări de a reține funcționari aleși în autonomie, în baza unor motive inventate, vor fi urmate de un răspuns ferm din partea autorităților regionale și forțelor obștești. Am doar o singură întrebare pentru conducerea țării: Ce an trăim în Moldova noastră iubită: 2017 sau 1937 ?!”, s-a întrebat Vlah retoric.

Specificăm că vineri, 17 martie, a fost reținut primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, ales din partea ”Partidului Nostru” (”PN”). El a fost reținut fiind bănuit de neglijență în serviciu cu urmări grave. Liderul ”PN”, Renato Usatîi, a calificat reținerea colegului său de partid drept ”o nouă tentativă de presiune a autorităților asupra ”PN””.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?