Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cele două atacuri din Paris, comise de același bărbat

18 mar. 2017,, 18:00   Externe
2908 0

Aeroportul internațional Orly din Paris a fost evacuat sîmbătă dimineață, la ora locală 08.30, după ce mai multe împușcături s-au auzit pe un terminal.


Un bărbat a fost împușcat după ce a încercat să ia arma unui soldat, informează BFMTV.
A fost confirmat că atacatorul care a încercat să fure arma militarului pe aeroportul Orly este același care a împușcat un polițist, o femeie, cu cîteva minute mai devreme la Seine-Saint-Denis. Bărbatul, de naționalitate franceză, avea 39 de ani și era un individ radicalizat, musulman.

El avea asupra sa un pistol și o grenadă. Potrivit Le Figaro, acesta s-a născut în 1978 și le era cunoscut serviciilor de securitate pentru cazuri legate de traficul de droguri și a fost sub control judiciar în cadrul unei proceduri de drept comun. Mai mult decît atît, acesta a fost pus sub supraveghere, fiind suspectat că s-ar fi radicalizat în închisoare, dar monitorizarea a fost întreruptă ulterior. Acesta nu avea un domiciliu stabil.

Ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, și Ministrul francez de interne, Bruno Le Roux, au felicitat forțele de securitate de pe aeroportul internațional Orly pentru profesionalism și au confirmat că nu mai există alte victime. „Operațiunea Sentinelle este esențială pentru a asigura securitatea țării”, a declarat Jean-Yves Le Drian, care s-a deplasat la locul incidentului.

Ministrul Apărării a dezvăluit că soldatul din patrula de securitate care a fost atacat este de fapt, o femeie ce făce parte din armata franceză a aerului. Atacatorul a vrut să-i fure arma și a pus-o la pămînt. „Femeia a fost atacată și pusă la pămînt de către individ. Ea a reușit să reziste, dar ceilalți doi soldați i-au sărit ajutor și au avut dreptate să deschidă focul pentru a-și ajuta colega și pentru a-i proteja pe călătorii aflați în jur”, a spus Jean-Yves Le Drian.

Un bărbat, în vîrstă de 58 de ani, din Republica Dominicană, martor la incident, a declarat pentru Le Figaro că atacatorul l-a ținut ostatic pe soldatul pe care l-a atacat, ținîndu-l de gât, în timp ce arma pe care i-a furat-o, o avea îndreptată spre ceilalți doi soldați.

Polițiștii au descins la locuința atacatorului și i-au reținut pe tatăl și fratele acestuia, care sunt audiați. Partea de vest a terminalului aeroportului Orly a fost redeschisă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?