X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

NASA a prezis primirea, în scurt timp, a semnalului de la extratereștri

18 mar. 2017,, 22:00   Ştiinţă şi IT
3892 0

Astronautul principal din cadrul Institutului SETI, Seth Shostak este convins că în următorii 10 – 12 ani, savanții ar putea primi un semnal de la alte civilizații extraterestre, care vor demonstra existența vieții extraterestre.

În cadrul unui interviu, savantul a opinat că semnalul, care va confirma existența extratereștrilor, va fi fixat foarte curînd, scrie TASS.

”Parvin foarte multe semnale, poate chiar la fiecare 10 secunde. Noi le verificăm pe toate, acest lucru se întîmplă în regim automat. Practic toate, în decurs de 10 minute sînt calificate drept perturbații de origine terestră. Noi avem sisteme foarte bune care ne permit acest lucru. Odată la cîțiva ani, odată la 5 sau 10 ani, poate parveni un semnal, care pare interesant pe parcursul a cîtorva ore”, a relatat Shostak.

Potrivit lui, încă acum opt ani de zile, în timpul unui discurs ținut în Germania, a intrat în contradicții cu auditoriul că pe parcursul a cîtorva decenii, savanții vor primi un asemenea semnal.

Astronautul principal al Institutului SETI a menționat că, la ora actuală, NASA nu caută existența civilizațiilor extraterestre. De aceste cercetări se ocupă un grup din cadrul Universității Berkeley din California, precum și unii oameni de știință de la Harvard.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?