X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PNUD oferă 176 mii de dolari pentru dezvoltarea business-ului local

18 mar. 2017,, 12:39   Business
3584 2

Șase localități din țară au primit granturi a cîte 20 000 de dolari, prin intermediul cărora vor fi create 1000 de locuri de muncă, notează NOI.md

Astfel, trei oraşe (Ialoveni, Edineţ, Străşeni) şi trei sate (Colibaşi, Cărpineni, Selemet) din Republica Moldova vor beneficia de susținerea financiară a Biroul de Cooperare al Elveției în Moldova, prin intermediul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”. Proiectul are drept scop impulsionarea dezvoltării mediului de afaceri la nivel local.

Beneficiari direcți ai proiectelor vor fi circa 200 de întreprinderi mici și mijlocii, producători agricoli, întreprinderi de procesare, din industria textilă, comerț, produse industriale, precum și rezidenți ai parcurilor industriale din municipiul Edineț și orașul Strășeni. Beneficiarii indirecți ai proiectelor implementate vor fi peste 1200 gospodării de fermier din localitățile rurale direct beneficiare și din localitățile din imediata vecinătate.

Datorită acestor 6 proiecte, va fi îmbunătățită infrastructura de suport a afacerilor, vor fi create condiții pentru procesarea producției agricole, oportunități pentru producerea de resurse energetice alternative, condiții pentru atragerea de noi investitori în parcurile industriale, pentru promovarea potențialului local și a oportunităților de investiții.

În total, în cele 6 localități numărul de locuri noi de muncă ar putea crește cu încă 2000, după finalizarea proiectelor.

Cele 6 proiecte au fost selectate în urma unui concurs la care au fost invitate să participe cele 23 de localități beneficiare ale proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, selectate în 2015, printr-un proces competitiv, deschis.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?