Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Igor Dodon dezamagit de conducerea din Parlament şi Guvern

18 mar. 2017,, 10:30   Politică
5914 9

Preşedintele Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Moscova, i-a adus Preşedintelui Vladimir Putin vin din colecţia lui, care se păstrează în beciurile combinatului de vinuri "Cricova".

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la mass-media din Federaţia Rusă, despre aceasta el a declarat vineri în debutul întrevederii cu Preşedintele Rusiei.

"Astăzi v-am adus un cadou. Colecţia dumneavoastră se păstrează la Cricova încă din anii 2002-2003. Am adus cîteva zeci de sticle din colecţia dumneavoastră", a spus Dodon. În debutul întîlnirii el s-a plîns pe conducerea din Parlament şi Guvern, care au transmis Nota de protest Federaţiei Ruse şi i-a propus Preşedintelui Vladimir Putin în cadrul negocierilor să fie discutat subiectul ce ţine de recentul "caz al unui demers diplomatic", precum şi despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale. "Dinamica este pozitivă. Desigur ar fi fost bine să discutăm astăzi şi despre export, migranţi şi Transnistria, precum şi cazul demersului politic al Guvernului şi Parlamentului înaintat săptămîna trecută. Aspectele de ordin tehnic nu trebuie să fie ridicate la nivel politic, făcând astfel de paşi", a spus Dodon.

El a mulţumit omologului său rus pentru realizarea acordurilor încheiate în ianuarie în ceea ce priveşte reîntoarcerea produselor moldoveneşti pe piaţa rusă, precum şi amnistia pentru migranţii moldoveni. La rîndul său, Vladimir Putin a propus să fie discutat subiectul ce ţine de colaborarea în economie şi a amintit că în anul curent FR şi Moldova vor celebra 25 ani de la începerea relaţiilor diplomatice. "Există o problemă foarte importantă şi sensibilă legată de soluţionarea conflictului transnistrean, în acest sens, vom discuta în mod individual", a spus Putin. În cadrul discursului său la forumul de afaceri organizat de asociaţia obştească "Delovaia Rossia" (DR), Igor Dodon a menţionat că la două luni după întîlnirea cu preşedintele FR se observă primele rezultate concrete.

"Deja aproximativ 130 de companii producători din Moldova pot să livreze fructe şi legume pe piaţa rusă, precum şi circa 20 companii vitivinicole, dintre care ultimele cinci au primit acord acum cîteva zile. Şi alte trei companii de conserve îşi pot livra produsele. Treptat am început să ne întoarcem pe piaţa rusă", a spus Preşedintele. De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că investitorii ruşi "vor privi mai activ şi se vor întoarce în Moldova". "Ştiu că în ultimii ani aţi privit cu grijă în partea Moldovei. Nu este clar ce se întîmplă în Moldova, schimbări foarte frecvente a Guvernelor, crize politice. Vreau să vă dau un semnal clar: noi vă aşteptăm în Moldova... Nu veţi observa riscuri politice", a asigurat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?