X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

”Voievod” va avea o primăvară consistentă (VIDEO)

19 mar. 2017,, 11:00   Sport
4093 0

Primăvara din acest an va fi foarte consistentă în evenimente din lumea sportului și colaborarea tinerilor


La Institutul de Cultură Fizică și Sport se va desfășura a VI-a ediția a Campionatului Europei la lupte naționale ”Voievod” și Săptămîna tineretului. Despre ce-i așteaptă pe vizitatorii celor două evenimente a relatat pentru NOI.md, președintele Federației Luptei Naționale ”Voievod” și președintele Mișcării de tineret ”Voievod”, Nicolae Pascaru.

Potrivit lui Pascaru, Campionatul ”Voievod” se va desfășura în cadrul Festivalului artelor marțiale, care se desfășoară anual în Moldova deja de 14 ani. ”Festivalul artelor marțiale și Campionatul European ”Voievod” se vor desfășura pe 8 aprilie. Noi am pregătit un program consistent, inclusiv, competiții pentru diferite categorii de vîrstă. Așteptăm în ospeție luptători din zece țări nu doar din Europa dar și din Asia. La ora actuală, am primit cereri de participare de la peste 300 de sportivi. Este important că pe an ce trece, numărul participanților este din ce în ce mai mare. Vom fi bucuroși, și de această dată, să găzduim sportivii în țara noastră”, a remarcat președintele Federației Luptelor Naționale ”Voievod”.




Nicolae Pascaru a relatat despre ceremonia care se desfășoară, tradițional, în cadrul Festivalului artelor marțiale ”Voievod”. ”În acest an, vom înmîna copia sabiei lui Ștefan cel Mare persoanei care a avut o contribuție enormă în păstrarea statalității moldovenești și dezvoltarea patriotismului. Anul trecut, de acest merit s-a învrednicit Valeriu Ostale, pe care-l considerăm o figură remarcabilă, demnă și respectabilă în rîndul tineretului, patrioților și a tuturor celor cărora nu le este indiferentă soarta Patriei noastre. Cui îi va reveni premiul în acest an, noi nu putem să spunem din timp, să fie mai bine o surpriză pentru vizitatorii Festivalului artelor marțiale ”Voeivod””, a declarat Pascaru.

În afară de aceasta, sfîrșitul lunii martie se va remarca cu Săptămîna Tineretului în cadrul căreia Mișcarea de tineret ”Voievod” va desfășura un șir de manifestații. ”Se vor desfășura mai multe conferințe și evenimente, care, anual, atrag atenția tineretului. În acest an, ne va vizita maestrul în arte marțiale H. W. Kon, care va avea o întrevedere cu tinerii pe 30 martie la Institutul de Cultură Fizică și Sport. El este originar din statul american Virginia. Noi îl așteptă, deja, de mai mulți ani. Sîntem foarte bucuroși că în acest an va putea să vină la noi. Nu ne-ar fi reușit să facem acest lucru fără ajutorul Federației Luptelor Sportive ”Gro-Do”, care coordonează proiectele internaționale”, a comunicat președintele Mișcării de tineret ”Voievod”.

Președintele Federației Luptelor Sportive ”Gro-Do”, Gheorghe Grozavu a relatat despre cum s-a reușit invitarea renumitului maestru în Moldova. ”Pentru prima dată l-am cunoscut pe maestrul H. W. Kon acum nouă ani cînd mă aflam la stagiune în SUA. Din păcate, el a fost prea ocupat și nu a putut să vină la noi mai devreme. Atunci cînd a aflat despre manifestația de amploare, pe care planificăm să o organizăm în acest an, cu participarea a peste 300 de tineri, el a acceptat cu plăcere invitația noastră. Tinerilor noștri li se oferă o posibilitate minunată de a vizita master-class-ele maestrului în arte marțiale, care îmbină cele mai bune calități taekwondo, karate, kung fu, aikido, judo si multe altele. I așteptăm pe toți doritorii, pe 30 martie, la Institutul de Educație Fizică și Sport la ora 11.30”, a comunicat Grozavu.

Tot în această primăvară se va desfășura conferința organizațiilor de tineret, la care vor participa Mișcarea de tineret ”Voievod”, Mișcarea ”Urmașii lui Ștefan”, Centrul de colaborare pentru tineret ”Tradiţii şi Patriotism”, precum și alte organizații partenere, care acordă o atenție sporită politicilor pentru tineret. Nicolae Pascaru a mai menționat despre importanța interacțiunii lor, care, potrivit lui, va genera rezultate spectaculoase și va permite stimularea tinerilor să-și manifeste poziția civică, talentele și aptitudinile.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?