Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ungaria va finaliza pînă la sfîrșitul lunii mai al doilea gard de la frontiera cu Serbia

18 mar. 2017,, 01:30   Externe
2660 0

Premierul Viktor Orban a anunțat vineri la un post public de radio că Ungaria va finaliza cea de-a doua linie a gardului de la frontiera cu Serbia pînă la sfîrșitul lunii mai, ceea ce îi va permite să prevină orice nou val de migrație dinspre Turcia, informează Reuters.

Orban a ținut să sublinieze că Uniunea Europeană a făcut o mare greșeală bazîndu-se exclusiv pe Turcia pentru stoparea migrației, pe care a continuat să o critice.

„Cu certitudine, nu este o politică inteligentă să ne plasăm toată siguranța în mîinile turcilor și, în același timp, să continuăm să-i sâcâim, să-i criticăm pentru că nu sînt suficient de democrați… și să generăm conflicte cu ei”, a declarat Viktor Orban.
„Locuitorii Austriei și Germaniei pot dormi liniștiți pentru că Ungaria va proteja granițele externe ale Uniunii Europene”, a afirmat Orban la Radio Kossuth.

Proiectul costă 123 de milioane de euro

Guvernul ungar a anunțat de luna trecută că a decis să construiască „o a doua linie de apărare” de-a lungul gardului de la graniţa cu Serbia. Oficialii ungari au precizat că există temeri că „un număr important de imigranți ilegali ar putea ajunge în Ungaria în 2017”, fapt pentru care noua „linie de apărare” va dubla gardul deja existent la această frontieră care a reprezentat o importantă cale de acces pentru migranții care au folosit ruta balcanică pentru a ajunge în vestul Europei.

Guvernul va debloca pentru acest proiect suma de 38 de miliarde de forinți (123 de milioane de euro) și vor să amplaseze la granița cu Serbia adăposturi care să poată găzdui până la 400 de migranți. Aici vor fi repartizați solicitanții de azil aflați în prezent în tabere speciale, în regim deschis sau închis.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?