X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Furt în masă a datelor cardurilor bancare ruse în România

17 mar. 2017,, 21:00   Externe
3754 1

Banca Centrală a primit informații de la Interpol cu privire la compromiterea în masă a cardurilor bancare ruse.

Despre aceasta a comunicat, marți, 17 martie, adjunctul Direcției generale pentru securitate și protecție a informației băncii Rusiei, Artiom Sîcev, transmite Rambler News Service.

Potrivit lui Sîcev, cardurile au fost compromise în rezultatul skimming-ului (gen de escrocherie prin care informația despre cardul bancar este furată cu ajutorul unui dispozitiv special) în Europa.

”Cel mai probabil, cardurile care au fost utilizate pentru deplasările peste hotare și, cel mai probabil, nici nu este vorba despre Europa occidentală, ci de partea estică. Bulgaria și România. Pentru că informația a venit pe linia colegilor din România”, a relatat sursa citată. El a mai adăugat că informațiile furate sînt recomercializate de către răufăcători. Totodată, datele sînt comercializate în bloc – cu miile sau zecile de mii de carduri. ”Este clar, colegii - oamenii legii din occident, au capturat undeva acest masiv, care era gata pentru vînzare”, a comunicat el. Sîcev a mai adăugat că au fost compromise cardurile bancare a mai multor organizații financiare ruse. ”Au nimerit acolo cîteva bănci. Datele furate sînt foarte multe. Toate băncile au fost informate”, a remarcat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?