X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CUC va examina stoparea trecerii directorului adjunct al IGP în ZS

17 mar. 2017,, 13:50   Politică
2127 0

Incidentul care a presupus neadmiterea trecerii în Zona de Securitate (ZS) a directorului adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, va fi examinat, marți, 21 martie, în cadrul ședinței de lucru a Comisiei Unificate de Control (CUC), a comunicat pentru corespondentul NOI.md, copreședintele CUC din partea Moldovei, generalul Ion Solonenco.

El a calificat incidentul drept o ”neînțelegere nefericită”.

”Pe 13 ianuarie 2017, n cadrul CUC a fost semnat un acord protocolar, în conformitate cu care, la orice eveniment din ZS, la cererea ofițerului militar de rang superior sau conducerii unei părți, trebuie să vină observatorii militari. Prin acest acord protocolar, Moldova a obținut cel mai important – dreptul liberei circulații în ZS. Încercarea de ieri, de a nu-i permite trecerea colonelului Cavcaliuc, denotă faptul că decizia CUC nu a ajuns, deocamdată, în deplină măsură, la toți colaboratorii punctelor de trecere. Eu am cerut de la sublocotenetul care a manifestat sîrguință în exces, cel puțin să-și ceară scuze”, a remarcat generalul.

Potrivit lui, după ce Cavcaliuc a prezentat legitimația de expert CUC, el a fost lăsat să treacă la Bender și a participat la ședința Comisiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?