Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Perioada neagră a relaţiilor se termină

17 mar. 2017,, 12:00   Politică
5042 6

În relaţiile dintre Moldova şi Rusia părţile sînt aproape de restabilirea parteneriatului strategic.


Perioada, cînd între ţări exista tensiune, în primul rînd, în relaţiile economice, a trecut. Acest lucru l-a declarat preşedintele Igor Dodon, în cadrul participării la Forumul de Afaceri „Rusia-Moldova: extinderea cooperării în afaceri”, care are loc la Moscova, comunică NOI.md.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că relaţiile cu Rusia se vor îmbunătăți. „Perioada neagră a relaţiilor între ambele ţări se termină, începe una benefică. Scopul nostru este restabilirea totală a parteneriatului strategic cu Rusia şi atragerea investiţiilor ruseşti în economia Moldovei. Graţie eforturilor noastre comune, pe piaţa rusă deja îşi livrează producţia 130 de agenţi economici din Moldova: producători de fructe, circa 20 de companii vinicole, 3 fabrici de conserve, 3 producători de carne”, a scris Dodon pe reţelele sociale.

Drept scop principal al vizitei sale în Rusia Igor Dodon a numit intenția “de a deschide totalmente piaţa amplă, cunoscută şi foarte necesară pentru dezvoltare mărfurilor moldoveneşti”. “Un şir de agenţi economici importanţi din Rusia au acceptat invitaţia mea de a vizita Moldova în viitoarele luni. Noi vom coordona datele concrete ale acestei vizite. Moldova revine pe scară largă în Federaţia Rusă. Sperăm că în viitorul apropiat afacerile şi investitorii din Rusia vor reveni masiv în Moldova”, a rezumat preşedintele.

Precizăm că joi, 16 martie, Igor Dodon și-a început vizita oficială în Rusia. Este prevăzută întîlnirea lui cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul căreia va fi examinată realizarea înţelegerilor, stabilite anterior la nivel înalt. Împreună cu preşedintele în Rusia au plecat consilierii lui, deputaţi în Parlament şi reprezentanţi ai întreprinderilor, interesaţi în ieşirea pe piaţa rusă.

Vă amintim că la mijlocul lunii ianuarie preşedintele Igor Dodon a întreprins prima sa vizită oficială în Rusia. Atunci el s-a întîlnit cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin, vicepremierul, reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, preşedintele Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, alte persoane oficiale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?