Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PLDM și PCRM, la unison: „Nu vom fi părtași la jocurile cuiva”

17 mar. 2017,, 11:12   Politică
14198 2

Deputații liberal-democrați și cei comuniști au refuzat să participe la dezbaterile publice cu privire la introducerea sistemului de vot uninominal, informează Noi.md.

Cele două fracțiuni și-au retras astăzi membrii din cadrul grupului de lucru creat la Parlament, în vederea modificării Codului electoral. Deputații le-au reproșat fruntașilor guvernării faptul că au încercat să inducă în eroare opinia publică, creînd un grup de lucru pentru modificarea radicală a sistemului electoral, și nu pentru îmbunătățirea legislației, așa cum se anunțase inițial.

„Am primit un apel de la un grup de ONG-uri, care mi-au confirmat că nici pe departe inițial nu se preconiza modificarea sistemului electoral. Fracțiunea PLDM nu vrea să fie părtaș la aceste inițiative năstrușnice ale guvernării și își retrage candidatul din acest grup de lucru”, a anunțat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

Comuniștii, la rîndul lor, au lansat un apel către colegii din Parlament, prin care i-a îndemnat să nu participe la „jocurile cuiva”.

„Noi, după cele întîmplate nu vom participa la acest grup de lucru. Se pare că ați dorit să creați o impresie asupra unei discuții ample în societate cu privire la sistemul uninominal. Noi nu dorim să legitimăm jocurile cuiva și să contribuim la dorința unora de a convinge Comisia de la Veneția că ar exista un consens politic larg la acest subiect. Este o profanare și o bătaie de joc. Retragem decizia de a participa la acest grup și cerem și altor fracțiuni să facă la fel”, a menționat șefa fracțiunii PCRM, Ina Șupac.

Amintim că anterior, și reprezentanții mai multor ONG-uri au anunțat că nu vor participa la activitatea acestui grup de lucru, întrucît scopul enunțat era a de a elabora propuneri de îmbunătățire a legislației, și nicidecum de modificare a sistemului electoral.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?