Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gațcan și „Rostov” nu au fost în stare să învingă „MU” (VIDEO)

17 mar. 2017,, 11:10   Sport
3089 0

Clubul „Rostov” a pierdut meciul retur cu echipa „Manchester United” (“MU”) în optimile de finală ale Ligii Europei (LE).


Echipa rusă, căpitan al căreia este jucătorul naționalei Moldovei Alexandr Gațcan, a cedat în fața jucătorilor „Manchester United” cu scorul minim de 0:1. Ținînd cont de remiza, înregistrată în meciul care a avut loc acum o săptămînă la Rostov-pe-Don, „MU” a obținut „biletul” în următoarea etapă a LE, relatează NOI.md.

Alexandr Gațcan a fost nevoit să urmărească meciul de la tribună din cauza surplusului de cartonașe galbene în meciurile anterioare ale Ligii Europei. În absența căpitanului echipa „Rostov” nu a reușit să se impună în fața adversarilor pe un teren străin. Meciul s-a dovedit a fi unul modest în momente critice, ceea ce a fost spre beneficiul jucătorilor de la „Manchester United”, care, chiar și cu rezultatul de 0:0 ar fi trecut în următoarea etapă a turneului datorita unui gol, marcat în deplasare, în primul meci. În plus, echipa sa au venit să o sprijine peste 75 de mii de suporteri, cunoscuți în întreaga lume pentru devotamentul față de echipa „Manchester United”.



În prima repriză de momente critice au avut parte atacatorii „MU” Zlatan Ibrahimovic, care a lovit de două ori bara portarului echipei „Rostov” Nikita Medvedev și Henrikh Mkhitaryan care a ratat dintr-o poziție avantajoasă. Echipa „Rostov” a efectuat o lovitură periculoasă asupra porții „mancunienilor” doar în minutul 54. Legionarul iranian de la echipa „Rostov” Sardar Azmoun a intrat în careul de pedeapsă al adversarilor, a făcut manevra și a deranjat portarul echipei „Manchester United” Sergio Romero, care a sărit după minge, fixînd-o în mîini.

Cu toate acestea, următorul atac periculos al „Manchester United” a fost rezultativ. Cu 20 de minute înainte de sfîrșitul reprizei Henrikh Mkhitaryan a primit mingea la mijlocul terenului, a fugit spre flancul drept și a direcționat balonul în careul de pedeapsă, unde a fost așteptat de Zlatan Ibrahimovic. Atacantul naționalei Suediei a decis să transmită mingea partenerului de echipă Juan Mata, care era într-o poziție mai avantajoasă. După ce a primit un proiectil, fotbalistul spaniol de la „MU” nu i-a oferit nici o șansă portarului de la „Rostov” și a deschis scorul. Clubul „Manchester United” a menținut avantajul minim pînă la finalul disputei și a trecut în următoarea etapă a LE.

Pe lîngă „MU”, potrivit rezultatelor meciurilor, care au avut loc în seara zilei de 16 martie, au fost stabilite încă șapte cluburi care au ajuns în sferturile de finală ale LE. Echipa germană „Schalke 04” în urma a două meciuri s-a dovedit a fi mai puternică decît „Borussia” de la Mönchengladbach, „Lion” a învins echipa „Roma”, „Beșiktaș” - pe adversarii de la „Olympiacos”, CF „Ajax” l-a privat de „bilet” pe CF „Copenhagen”, „Celta” – pe „Krasnodar”, „Anderlecht”- pe „APOEL”, iar în confruntarea între două cluburi belgiene, „Genk” l-a devansat considerabil pe „Gent”.

Precizam că Liga Europei este cel de-al doilea cel mai prestigios turneu, la care participă cluburile din Europa, Israel și Kazahstan. Actualul cîstigator al turneului este Clubul de Fotbal „Sevilla” din Spania. În plus, „Sevilla” a fost primul din istoria EL club, care a cîștigat turneul de trei ori consecutiv.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?