X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Departamentul de Stat a SUA a avertizat Kievul despre consecințele blocadei Donbass

17 mar. 2017,, 10:40   Externe
2956 0

Instituția americană monitorizează situația legată de blocada Donbass-ului.

Departamentul de Stat a SUA monitorizează riguros situația ce vizează blocada Donbass-ului după decizia Consiliului pentru Securitate națională din Ucraina de a sista temporar comunicarea rutieră dintre sudul și estul țării. Declarația respectivă a fost făcută de șeful interimar al serviciului de presă a Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner. El a remarcat că americanii pledează pentru soluționarea pașnică a conflictului militar în baza acordurilor de la Minsk.

”Noi respectăm acordurile de la Minsk, eu consider că situația este instabilă și implică o mulțime de amenințări”, a menționat Mark Toner. Totodată, Uniunea Europeană a cerut explicații autorităților ucrainene în legătură cu anunțarea blocadei rutiere în Donbass.

În mod special, șeful reprezentanței UE în Ucraina, Hugues Mingarelli a declarat că comunitatea europeană a fost neplăcut surprinsă de decizia Kievului. Potrivit lui Hugues Mingarelli, blocada din Donbass contravine politicii anterioare a guvernului ucrainean pe care o împărtășea Uniunea Europeană. Totodată, Hugues Mingarelli a subliniat că pentru formularea poziției finale, UE trebuie să aștepte explicațiile Ucrainei pe marginea unui șir de întrebări, comunică ”Agenția Federală de Știri”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?