X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În ce condiții vor putea activa terasele din Chișinău în noul sezon

16 mar. 2017,, 17:45   Capitala
3618 0

Într-o lună, în capitală va fi dat startul noului sezon de terase.

Direcția GeneralăComerț, Alimentație Publică și Prestări Servicii a emis o dispoziție, prin care anunță că începerea activității teraselor este permisă chiar de la 1 aprilie, informează NOI.md.

Proprietarii localurilor rămîn încă rezervați și afirmă că-și vor amenaja terasele abia din 14 aprilie, scrie diez.md.

Pentru a activa normal, fără încălcări, proprietarii teraselor vor trebui să îndeplinească cîteva cerințe și să se ciocnească cu careva restricții:

Terasele de vară/sezoniere nu vor ieși din limitele clădirilor în care este autorizată unitatea de alimentație publică; nu va bloca accesul în curțile imobilelor și nu va afecta traficul pietonilor și al mașinilor, astfel încît locul de pe trotuarsă nu fiemai mic de 2,25 m. Mai mult, mobila de la terasă va trebui să fie din lemn, plastic sau fier forjat, în concordanță cu restul elementelor ce alcătuiesc terasa. Umbrelele vor fi de culori pastelate și nu vor conține inscripții stridente. Terasa va fi decoratăcu aranjamente florale. Terasele vor activa în limita regimului de lucru stabilit.

Terasele nu pot fi amplasate lîngă unitățile de alimentație publică anexate, anexate-încorporate și încorporate în blocurile locative, fără acordul gestionarului blocului locativ. Nu se vor regăsi terase nici în locurile aflate la o distanță mai mică de 20 de metri de terenurile de colectare a deșeurilor și lîngă unitățile de comerț și prestări servicii.

Pe terase este interzisă amplasarea televizoarelor și difuzarea muzicii, fiind însă încurajate programele culturale precum expoziții, teatru etc. în aer liber, desfășurate maximum pînă la ora 22.00. Bucatele nu vor fi preparate în aer liber. La fel, activitatea teraselor după ora 22.00 în raza de 200 de metru de la blocurile locative este interzisă.

Deținătorii de terase sînt obligați să respecte regimul de lucru stabilit; să facă ordine permanent pe teritoriul ocupat;să asigure păstrarea ordinii publice în cadrul perimetrului terasei; să aibă grijă de aranjamentele florare și toaletele publice din incinta unității de alimentație publică în preajma căreia se află terasa.

După încheierea sezonului estival, proprietarii teraselor sînt obligați să elibereze terenul, să-l aducă la starea lui inițială, să notifice Direcția despre încetarea activității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?