PDM propune altă modalitare de revocare a primarului

PDM propune altă modalitare de revocare a primarului

Proiectul de lege propus de fracţiunea deputaţilor democraţi pentru schimbarea sistemului electoral conţine şi prevederi care se referă la revocarea primarilor, transmite IPN.

Documentul înregistrat pe site-ul Parlamentului adaugă o literă nouă şi un punct nou în Codul Electoral în articolele care reglementează organizarea referendumului local. Conform proiectului de lege, referendumul pentru revocarea mandatului de parlamentar sau pentru revocarea primarului va putea fi iniţiat dacă se vor colecta semnături de la cel puţin 1/3 din numărul cetăţenilor cu drept de vot care domiciliază în circumscripţia uninominală respectivă sau unitatea administrativ-teritorială.

În prezent legislaţia prevede că iniţierea referendumului local se poate face cu 10% din numărul cetăţenilor cu drept de vot care domiciliază pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective. În nota informativă semnată de deputaţi nu se spune că proiectul ar introduce şi prevederi legate de revocarea primarului.

Partidul Democrat a anunţat că-şi propune schimbarea sistemului electoral din actualul sistem proporţional în sistem majoritar, astfel încît deputaţii să fie aleşi în 101 circumscripţii electorale uninominale.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

Jorik 21 mar. 23:19

Плаха затачивает законодательство страны, под его персональные нужды на данный момент. Ему сейчас Усатый встал поперек горла как кость, по этому и нужна законодательная база, чтобы поскорей от него избавится.

Жмтлит 18 mar. 08:31

Торба. Не усатому. А торба бельцах Если его оставят Бельчане то молодцы много уволят хорошего из его рук. Если не. То будет воров тво поборы. Короче каюк. Подумацте Бельчане

Dorin 16 mar. 16:14

Îmi pare cît se poate de logic, ori așa este riscul ca oricine vrea strînge 100 de oameni și poftim vouă referendum

Boris 16 mar. 14:53

Pana ce va fi aprobat uninominalul, Usatii va fi dat afara din functie, el nu sa prezentat mai mult de 90 de zile la locul de munca.

Виорел 16 mar. 14:41

Короче торба Усатому ))

miroslav 16 mar. 13:35

deci in curand primarul de Balti o sa fie demis!

Democraţia - puterea votului celor mulţi 16 mar. 13:07

Democraţia este putere şi conducere. Nu e voinţa poporului, amintiţi-vă; ea este voinţa majorităţii. Socrate a fost otrăvit de cetățenii Atenei prin vot democratic

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load