Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pe ce loc se clasează Moldova, după numărul femeilor implicate în politică

16 mar. 2017,, 10:34   Politică
2056 0

Organizația Națiunilor Unite pentru Femei a lansat harta globală: ”Femeile în politică: 2017”, informează Noi.md.

Harta reflectă situația, la scară globală, a prezenței femeilor în Parlamentele și Guvernele tuturor țărilor lumii la 1 ianuarie 2017, precum și situația femeilor care ocupă cele mai înalte poziții în stat. Conform topului prezentat, Republica Moldova se plasează pe poziția 79, cu o prezență de 22,8 la sută femei în Legislativ și pe poziția 66, cu un procent de 22,2 % femei în Executiv.

Potrivit bilanțului prezentat de „UN Women”, numărul femeilor implicate în activitatea politică stagnează în ultimii ani, înregistrînd din 2015 ameliorări neesențiale. Progresul înregistrat în ceea ce privește numărul femeilor deputate în Parlament, în întreaga lume, continuă să fie lent. Cu toate astea, numărul speakerilor femei a crescut semnificativ ajungînd la un nivel de 19,1 la sută, la nivel global, indicator insuficient pentru asigurarea unui echilibru de gen, spun autorii studiului.
Studiul mai arată că Bulgaria, Franța, Nicaragua, Suedia și Canada formează topul celor cinci țări cu cea mai mare pondere a femeilor miniștri în Executiv. Aceste state au depășit cota de reprezentare de 50% a femeilor în Guvern. Cea mai mare prezență a femeilor în Parlament se atestă în țări precum Rowanda, Bolivia, Cuba, Islanda, Nicaragua și Suedia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?